Скупштина града Требиња на сједници у понедјељак, 19. новембра, требало би да донесе одлуку о оснивању Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ ДОО Требиње.

Новом предузећу чији је Град оснивач биће повјерена комунална дјелатност управљања јавним простором за паркирање возила.

Скупштина града требало би да усвоји и нацрт другог ребаланса буџета града, у укупном износу од 27 милиона 690 хиљада КМ, што је за 4,45% мање у односу на раније ребалансирани буџет.

Пред одборницима биће и нацрт буџета за 2019. годину којим су планирана укупна средства у износу од 27 милиона 630 хиљада КМ, што је 5,89% више од плана буџета за ову годину, односно 4,65% мање од износа по првом ребалансу.

Градска скупштина би требало да донесе и одлуку о условима и начину продаје грађевинске парцеле у својини Града Требиња инвеститорима заинтересованим за изградњу стамбеног објекта за младе брачне парове.

Биће разматрана и одлука о изради Средњорочног плана капиталних инвестиција за период 2019-2023, као и извјештај о реализацији капиталних улагања из плана за период од 2017. до 2022. године.

На дневном реду су и нове одлуке о комуналним таксама, комуналном реду и безбједности саобраћаја, као и више одлука о измјенама и допунама просторно-планске документације.

Р.С.