Скупштина града Требиња у наставку 24. редовне сједнице разријешила је дужности потпредсједника Скупштине Бојана Шапурића, а на његово мјесто именовала је одборника Уједињене Српске Мијата Шаровића.

Шапурић је разријешен дужности тајним изјашњавањем – са 18 гласова „за“, три су одборника гласала „против“, а један је листић био неважећи.

Како је наведено у образложењу комисије за избор и именовања, Шапурић према закључку са одржаних консултација са одборницима није обављао функцију потпредсједника у општем интересу и није поштовао утврђене циљеве коалиције.

Прије гласања, одборник ДНС-а Петар Иванковић позвао је одборнике скупштинске већине да одустану од смјене и на разговоре, додајући да ће оваквом одлуком бити озбиљно нарушен коалициони споразум по којем мјесто потпредсједника Скупштине града припада Демократском народном савезу.

Одборници ДНС-а били су данас уздржани на гласању о кредитном задужењу Града Требиња, а на почетку засједања затражили су и скидање ове тачке са дневног реда.

Новоименовани потпредсједник Скупштине града Мијат Шаровић изабран је такође тајним гласањем - а приједлог је подржало 17 одборника, три су била против, а један листић био је неважећи.
Р.С.