208638-1-1.jpg (112 KB)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је обиљежавањем парафирања Дејтонског мировног споразума Српска показала да је самостална у доношењу одлука.

"Одлучиваћемо и о обиљежавању многих других дана на начин како мислимо да одговара нашем начину живота и уставно-правном положају", рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да Републику Српску не занима шта се ради у Федерацији БиХ /ФБиХ/.

"Шта раде у ФБиХ то ме одавно не интересује, осим у случају ако угрожава нас. Дејтонски споразум не морамо више да чврсто држимо, јер су га други урушили до мјере да је непоправљив и видјећемо како ће се ствари одвијати", додао је Додик.

Он је нагласио да је важно што је Република Српска чврста и стабилна.

"Нема више нелагоде када странци нешто траже. Знамо шта хоћемо, а то је наша Република и да нам се да уставна БиХ или ћемо из ње изаћи када процијенимо. Једина успјешна политика јесте бити легитиман и легалан у смислу поштивања Устава", каже Додик.

Он каже да Република Српска ништа није урадила на штету БиХ и поштује Устав БиХ.

"За разлику од овога, на штету Републике Српске је много урађено. У сваком случају Република Српска је спремна да се бори за уставност. Наставићемо са враћањем надлежности као што је прича о агенцији за лијекове", рекао је Додик.