20220825_091134.jpg (336 KB)

У Културном центру Требиње данас ће бити одржана конференција о климатским промјенама под називом „Kлиматске промјене: ризици и заједничко дјеловање у региону“.

Циљ конференције је указати на опасности од климатских промјена, унаприједити сарадњу у региону и послати снажну поруку о неопходности провођења мјера и активности које ће ублажити климатске промјене, рекао је у јутарњем програму Радио Требиња Стеван Бекан, директор Јавне установе Екологија и безбједност.

На конференцији ће учествовати еминентни стручњаци из ове области из земаља региона, као и министри надлежни за животну средину или њихови представници из региона, представници јединица локалне самоуправе из регије, директори јавних предузећа и установа и представници цивилног друштва.

Организатори конференције су Влада Републике Српске, Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске, Градом Требиње и ЈУ „Екологија и безбједност“ Требиње.