Град Требиње и Културни центар Требиње, на иницијативу Одбора за помоћ Косову и Метохији из Републике Српске, у четвртак, 23. јануара, у галерији Културног центра Требиње организују Светосавску хуманитарну аукцију слика.

svetosavska-aukcija.jpg (310 KB)

Слике и своја ауторска дјела за велику хуманитарну акцију Одбора за помоћ Косову и Метохији донирало је 19 аутора из Србије, Црне Горе и Републике Српске, као и чланови Удружења ликовних стваралаца Источне Херцеговине “Милорад Ћоровић”.

Цијена слике је 500 КМ, а сав приход од продатих слика намијењен је изградњи дневног центра „Подржи ме - 9. јануар“ за 144 дјеце и младих са потешкоћама у развоју у Косовској Митровици.

Отварању хуманитарне аукције слика у галерији Културног центра Требиње присуствоваће Мирко Ћурић, градоначелник Требиња и Милорад Арлов, предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији.

Почетак је у 19 часова.

„Позивамо све хумане људе, институције, јавна и приватна предузећа Херцеговине да куповином слика донирају средства за овај важан пројекат“, наводи се обавјештењу организатора.