IMG_20221214_112416_resized_20221214_112450159(1).jpg (260 KB)

Осам заслужних радника из области образовања и васпитања добитници су Светосавске награде за 2022. годину, одлучила је данас једногласно Скупштина града на 15. редовној сједници.

Признање које носи име првог српског просветитеља додијељено је постхумно: Олги Анђелић, професору југословенских књижевности у Центру средњих школа Требиње, Лазару Жуловићу, наставнику музичке културе у Основној школи „Вук Kараџић“ Требиње, Недјељку-Неђу Ножици, учитељу, наставнику математике и хемије, помоћнику директора и директору у Основној школи „Јован Јовановић Змај“, Требиње и Душану Бодироги, наставнику историје у Основној школи „Свети Васлије Острошки и Тврдошки“ Требиње.

Светосавска награда, одлуком Скупштине, биће уручена и Душку Петковићу, професору математике у Техничкој школи Требиње, Душану Јокановићу, доктору математичких наука на Факултету за производњу и менаџмент Требиње, Веселинки Кулаш, професору српског језика и књижевности у Гимназији „Јован Дучић“ Требиње и Славки Којовић бившем наставнику за предшколско образовање у Јавној установи „Наша радост“ Требиње.

Светосавску награду Град Требиње додјељује за допринос квалитетном образовању, васпитању и унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних достигнућа у области образовања у граду Требињу.

Како је образложио предсједник Комисије за додјелу јавних признања Драгослав Бањак, сви овогодишњи приједлози доспјели из основних и средњих школа, високошколских и предшколских установа прихваћени су јер испуњавају све услове прописане јавним позивом.

Награде ће бити уручене на Светосавској академији, уочи школске славе Светог Саве.

Претходно је скупштина усвојила програм рада Скупштине Града за 2023. годину.