bazen.jpg (101 KB)

Затворени олимпијски базен у Требињу, у оквиру спортско-рекреативног центра „Бање“, пуштен је јуче у пробни рад након завршетка радова.

„Овај импозантни комплекс, на који су Требињци деценијама чекали, биће на добробит не само грађана Требиња и Херцеговине, него и цијеле РС. Овим ће бити заокружена цјелокупна туристичка понуда нашег града јер ће затворени базен, осим за такмичења и припреме спортиста, бити на услузи и најзахтјевнијим туристима, рекреативцим, али и лицима са инвалидитетом“, рекао је Илија Таминџија, извршни директор за производњу и техничке послове Хидроелектрана на Требишњици.

Он је додао да слиједи завршетак окончаних ситуација по уговорима са извођачима радова, пројекат изведених стања и добијање употребне дозволе.

„Званично пуштање у рад објекта очекује се за најмање мјесец дана, док се не заврши неопходна папирологија. Затворени базен у Требињу један је од најважнијих пројеката које финансира предузеће 'Хидроелектране на Требишњици' са око 14 милиона КМ, а цијена квадрата овог објекта у овом тренутку је мања од цијене квадрата стана у новоградњи у Требињу“, истакао је Таминџија.

Са Илијом Таминџијом, извршним директором за производњу и техничке послове Хидроелектрана на Требишњици разговарала Влатка Мусић.