dom-penzionera-rajko-capin.jpg (153 KB)

Рад јавне установе Дом пензионера Требиње и у 2021. години у потпуности је усмјерен за обезбјеђивање социјално-здравствених услова за живот достојан човјека за све наше кориснике, изјавио је Рајко Ћапин, директор ове установе, гостујући у Јутарњем програму Радио Требиња.

И поред пандемије вируса корона, захваљујући професионалном односу запослених, медицинских радника и његоватеља, као и превентивним и мјерама заштите, у овој јавној установи су, од марта прошле године, забиљежена само три изолована случаја вируса корона.

„У најјачем налету вируса корона 17 дана били смо у самоизолацији, посвећујући корисницима 24 часа све наше капацитете. Нисмо дозволили преношење вируса у нашој установи, сачували смо здравље наших корисника, захваљујући и доброј сарадњи са нашим здравственим установама и службама, али и бројним јавним установама у граду, од којих нарочито издвајамо Јавну установу „Екологија и безбједност“. Троје корисника је, након краће хоспитализације у Болници Требиње, у нашој установи успјешно опорављено и рехабилитовано, а нисмо имали ниједан смртни случај повезан са новим вирусом“, наводи Ћапин.

У Дому пензионера Требиње је тренутно око 120 корисника, а због великог броја захтјева за смјештајем, формирана је и листа чекања.

„У Дому бораве стара лица из источне Херцеговине, али и других мјеста РС и Федерације БиХ, имамо кориснике и из сусједних држава - Хрватске, Србије и Црне Горе. Препознатљив квалитет наших услуга потврда је високог степена повјерења између нас и наших корисника, што је подстрек да радимо још боље“, истиче директор установе за Радио Требиње.

У току су завршни радови на реконструкцији Дома, у оквиру пројекта ЦЕП 2, којим ће бити обезбијеђен смјештај за укупно 156 корисника, а цијена смјештаја, која, зависно од категоризације износи од 650 до 1104 КМ, неће се мијењати ни у овој години.

Разговарала: Влатка Мусић