IMG_20240615_114050.jpg (357 KB)

Градско културно умјетничко друштво “Алат” сутра на Црквини организује концерт “Милом Требињу", а Милица Шапурић, један од асистената у КУД-у, у Јутрањем програм Радио Требиња је рекла да је све спремно за сутрашњи наступ и да сви чланови једва чекају да изађу пред публику.

“Наступиће сви ансабли, од припремног до А састава, тако да ће публика видјети игре које ће извести наши чланови, како они најмлађи, вртићког узрста, тако и они најстарији. Овога пута смо се највећим дијелом оријентисали на кореографије из Србије, које су урађене на различите начине”, каже Милица.

Ивана Антељ, будућа гимназијалка наступа у А саставу “Алата”, а наводи да ће они извести игре из Крајине и влашке игре.

“Након наступа у Трсту, гдје смо имали заједнички концерт са КУД-ом “Мостови” из овог града и оног на Свесрпском сабору у Београду, одакле смо се вратили с најљепшим утисцима, са узбуђењем чекамо да се сутра још једном представимо требињској публици”, истиче Ивана.

Узбуђење пред сутрашњи наступ не крије ни Сара Правица, која, иако је тек завршила трећи разред основне школе, већ три године игра у фолколору.

“Ја сам у припремном саставу, а у ‘Алат’ сам дошла још док сам била у вртићу, јер је моја васпитачица учила дјецу фолклору, тако да, када сма почела да играм, имала сам исту учитељицу и у вртићу и у ‘Алату’. За сутра смо припремили кореографију Србија, која ми је и најдража”, каже Сара.

Концерт ГКУД-а “Алат”, под називом “Милом Требињу”, у амфитеатру Херцеговачке Грачанице сутра почиње у 19 часова и 30 минута.

Припремила Биљана Медар