20220206152503_703440.jpg (106 KB)

Да Херцеговци, а нарочито Љубињци, никада нису имали предрасуда, доказао је у суботу и Нено Топаловић, двадесетдеветогодишњи младић из Љубиња, који се у Требињу вјенчао с тамнопутом деветнаестогодишњом Американком Тасанее Сапплетон, рођеном Њујорчанком.

Нено је као радник на крузеру упознао своју изабраницу на Бахамима, гдје је његов крузер често пристајао и гдје су се он и његове колеге сваких два дана морали тестирати на корону, а управо је Тасанее као медицинска сестра вршила та тестирања.

Љубав између наочитог Херцеговца и тамнопуте Американке букнула је на први поглед, па су се видјали често.

"У та два мјесеца видјали смо се често и једва чекали поновни сусрет, тако да смо након два мјесеца одлучили да љубав крунишемо браком, а ја сам јој предложио да вјенчање буде у мојој Херцеговини, односно у Требињу, чије су љепоте одушевиле и моју Тассанее", каже срећни младожења.

У Љубиње су, како каже, стигли још прије двадесетак дана, гдје се млада Њујорчанка, иако из вишемилионског града, одушевила и овим градићем и Неновом породицом, али и херцеговачким обичајима.

"Моја породица ју је изузетно лијепо прихватила, али и цијели мој град, што је код ње изазвало нарочито одушевљење, па сам јој ја објашњавао и ко је ко у нашој породици, гдје се шта налази у нашем градићу, а посебно сам јој причао о нашим обичајима, сватовима које обавезно предводи барјак, па смо тако одлучили да на нашој свадби буду и два барјака - српска тробојка и америчка застава", прича даље Нено.

Тако се Тассане, по херцеговачким обичајима, најприје крстила у православној цркви, а онда је услиједило и црквено вјенчање, чија церемонија је такође одушевила младу.

Иако је Љубиње прије десетак година имало још једну тамнопуту невјесту, такође Американку, која се са овдашњим младићем Жељком Милојевићем упознала такође у Америци, љубав између Нена и Тасанее је ипак специфичнија, ако ни почему другом, онда по томе што су се на кући Топаловића у Љубињу, а касније и на свадбеном салону, завијориле двије заставе - српска и америчка.

Младенци су након грађанског вјенчања у Требињу отпутовали у Љубиње, а одатле одлазе на брачно путовање у Будимпешту.

"Тасанее никада раније није била у Европи, па смо одлучили да наша дестинације буде Будимпешта, јер нам се, листајући туристичке проспекте и услове путовања, највише свидјело да одемо тамо, гдје заиста има шта да се види, а жеља ми је да се моја супруга што више упозна с европском цивилизацијом", додаје Нено.

Младенци су одлучили да живе у Америци, али још треба да се договоре који дио ове земље ће то бити.