Састанком и руковањем у Сингапуру, амерички предсједник Доналд Трамп и сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун исписали су нову страницу историје.

Трамп и Ким Џонг Ун потписали су заједнички документ. Сјевернокорејски лидер је изјавио на церемонији потписивања да је састанак који је одржан у Сингапуру био историјски.

- Ким Џонг Ун и ја само развили специјалну везу. Била ми је част да будем с тобом - рекао је Трамп Киму и најавио да ће процес денуклеаризације почети веома брзо.

- Ми започињемо овај процес брзо, веома, веома брзо. Апсолутно - поручио је амерички предсједник.

Трам је изјавио да је потписан "детаљан" документ.

- Одлучили смо да оставимо прошлост иза себе потписујући историјски документ - рекао је он.

Фотографија документа показује да су се лидери сагласили да ће радити на денуклеаризацији Корејског полуострва и успостављању нових односа између САД-а и Сјеверне Кореје.

"Предсједници Трамп и Ким Јонг Ун су провели исцрпну, опсежну и искрену размјену мишљења о питањима која се односе на успостављање нових односа између САД-а и Сјеверне Кореје те на изградњу дуготрајног и снажног мировног режима на Корејском полуострву. Предсједник Трамп се обавезао да ће пружити безбједносне гаранције Сјеверној Кореји, док је предсједник Ким Јонг Ун потврдио чврсту и одлучну опредијељеност да заврши денуклеаризацију Корејског полуострва", пише у споразуму.

Ким је рекао да ће свијет видјети велике промјене.

Док су стајали испред застава двије земље, Трамп и Ким су се и посљедњи пут руковали у Сингапуру

Агенције