Требињац Стефан Дебота (24) финалиста је музичког тв такмичења „Звијезда можеш бити ти“ Хајат ТВ, које ће бити одржано у петак, 26. априла, од 20 часова.

Након 30 „паклених“ кругова од октобра прошле године, стрепњи од суда стручног жирија и телевизијске публике сваког петка, циљ је, како истиче, већ постигао.

„У ужи круг су ушла 32 учесника, сваки петак испадао је један од нас, догурао сам до финала, то ми је и био циљ, без обзира на пласман – задовољан сам. У финалу наступа још 10 такмичара, све су то квалитетни пјевачи, пјевамо уживо, као и у претходним емисијама, мислим да ће нијансе одлучити. Радио сам, напредовао, стекао сам велико искуство и бројна нова познанства, ово је дивно искуство за мене и прелијеп почетак професионалног бављења музиком“, каже за Радио Требиње Дебота.

У великом финалу, под редним бројем 7, извешће пјесме „Да шутиш“ Дина Мерлина и „Машала“, у дуету са Адисом Шкаљом, побједником шоуа од прије четири године.

По новим пропозицијама ове сезоне, бираће се два побједника - по одлуци стручног жирија и телевотинга, а награде су, како наш саговорник претпоставља – пјесма и спот. Од полуфиналне емисије прошлог петка отворене су линије за гласање публике.

„Број на који се гласа за мене је 096 230 007, јер наступам под редним бројем седам, не шаљу се поруке, позивом се гласа. Овим путем захваљујем свима онима који ће ме подржати, као што су ми пружили подршу свих ових претходних 30 емисија, хвала и Радио Требињу на подршци“, истиче Стефан.

За завршницу такмичење у којој  брани боје источне Херцеговине као њен једини представник, пријавио се случајно.

„Аматерски се пјевањем бавим посљедње двије и по године, имао сам и бенд, сада имам клавијатуристу, заједно наступамо на свиркама. У породици, осим мене, нико се не бави музиком, али сам таленат за пјевања наслиједио од оца. За ЗМБТ ме пријавила мама, два-три дана прије истека рока, послао сам кавер који сам снимио у Београду током љета, организатори су ме одмах сутрадан позвали да учествујем, тако је кренуло. Из Херцеговине је у овој сезони учестовао један Гачанин, двоје Мостараца, у финалу нам је географски, најближи учесник из Коњица“, прича наш талентовани суграђанин.

Изводи забавну музику, али не „бјежи“ ни од народњака, попут Џенана Лоначеревића, чијом је пјесмом „Пијеш сине“ одушевио и жири и публику.
https://www.youtube.com/watch?v=PrZk8CIRp_g

„Изводим забавну музику претежно, ту врсту музике волим, доста је извођача које волим, поштујем, пратим њихов рад, и волио бих да постигнем, макар приближно, њихов успјех. Један од мојих најдражих наступа на ЗМБТ управо је извођење пјесме 'Пијеш сине' Џенана Лончаревића, мислим да сам тај наступ одрадио баш онако како треба, поносан сам на то извођење. За ових 30 емисија пјевао сам композиције које изводе и Дино Мерлин, Оливер Драгојевић, Лексингтон бенд, Жељко Самарџић, Амадеус бенд, Жељко Јоксимовић, Тропико бенд...“, наводи млади Стефан.

Пјесме је, додаје, углавном бирао сам а велику подршку пружио му је композитор Бобо Вучур, којем захваљује на помоћи. Задовољан је досадашњим судом стручног жирија, који је, по њему, био на висини задатка, а трему пред наступ има, али позитивну.

„Увијек постоји доза позитивне треме, гледам да све прође најбоље могуће, јер пјевамо уживо, велики је то притисак. Било је мојих и успона и падова, емисија у којима нисам дао максимум и оних са којима сам задовољан. Стални чланови жирија - професори Миленко Каровић и Ана Бабић, те пјевачи Семир Церић Коке и Снежана Мандић су фер и коректни, труде се да свима нама помогну, да нам кажу конкретно на шта да обратимо пажњу, како бисмо идући пут били бољи“, каже Дебота.

У петак ће му у студију Хајат ТВ подршку пружити најближа породица и пријатељи.

„Жао ми је што могу да поведем само 12 људи, такве су пропозиције, студио не може више да прими. Повешћу 12 одабраних, 12 величанствених, биће моја најужа породица, пријатељи, можда дјевојка (смијех), биће нас, надам се, више у неком другом такмичењу“, каже наш млади суграђанин.

До петка је у „карантину“, без касних излазака, алкохола, сладоледа. Штеде се гласнице, прикупља се снага за титулу нове Хајатове звијезде.

Стефане, срећно, држимо палчеве за побједу!

За Стефана Деботу гласајте већ сада на телефон број: 096 230 007, пратите велико финале „Звијезда можеш бити ти“ на Хајат ТВ, у петак, 26. априла, од 20 часова!

В.М.