У оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који организује хуманитарно удружење „Одбор за помоћ Косову и Метохији“ из Бања Луке, Град Требиње ће по трећи пут угостити педесеторо дјеце са Косова и Метохије.

„Ове године угостићемо 50 ученика основних школа из Косовске Каменице, који ће бити смјештени код својих вршњака, ученика требињских основних школа, у периоду од 16. до 23. јуна. Изражавајући солидарност  са нашим народом на Косову и Метохији, и разумијевајући сву тежину свакодневнице коју живе, Град Требиње се са задовољством придружио овом пројекту, чији је циљ да се дјеци, као најрањивијим међу нама, омогући да упознавањем нове средине, дружењем са својим вршњацима, игром и разонодом, обогате свој живот новим искуствима и новим пријатељствима, те да, у пуном смислу ријечи, осјете овај град као свој“, саопштено је из Градске управе.

Долазак ученика и наставника из Косовске Каменице очекује се у недељу, 16. јуна, око 18:00 часова, а дочек ће бити организован на платоу поред зграде Електропривреде Републике Српске.

Градска управа је припремила програм боравка, којим је предвиђено упознавање са свим знаменитостима и осталим љепотама нашег града.

Радио Требиње