"Трочланим предсједништвом“ беба, међу 50 пријављених у наредних годину дана предсједаваће најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара – Марија Николић, Теодора Ћаћић и Никола Милојевић

ТРЕБИЊЕ │ У Требињу је данас одржана „Kонференција беба“, на којој је по традицији бирана најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара, а приређено је и такмичење беба у пузању.
"Трочланим предсједништвом“ беба, међу 50 пријављених у наредних годину дана предсједаваће најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара - Марија Николић, Теодора Ћаћић и Никола Милојевић.
Посебно занимљиво за учеснике и посјетиоце манифестације било је такмичење беба у пузању, а најбржа је била Сунчица Обадовић.

Организатор и покровитељ манифестације је Град Требиње, уз подршку спонзора који су обезбиједили пригодне награде за учеснике, а у партнерству са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.
Начелник Одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња Зоран Милошевић истиче да је циљ ове  конференције подизање свијести о значају рађања, тим прије што и Требиње на плану наталитета биљежи негативне трендове.

„Град Требиње са своје стране чини напоре и као мало која средина може да се похвали да мјерама пронаталитетне политике жели битно да утиче на повећање наталитета. Сигуран сам да су те мјере већ до сада дале резултате и да ћемо у том правцу и наставити. Дјеца су наше највеће богатство и на њима почива будућност овог града“, рекао је Милошевић.
Свим беба уручени су поклони бројних спонзора, а оној са највише браће и сестара и новчани бон НЛБ банке од 100 KМ.
Манифестација је окупила 50 беба, које су рођене од 28. јуна 2018. до 25. јуна 2019. године.
У забавном дијелу програма наступили су извођачи са овогодишњег Дјечијег фестивала „Звон звонке пјесме“ и чланови Плесног клуба „Марис“.
М.И.