dani-porodicne-medicine-1.JPG (269 KB)

У Требињу су вечерас отворени 14. Дани породичне медицине.

Годишња конференција у организацији Удружења доктора породичне медицине Републике Српске, чија је овогодишња тема „Стрес и како се борити против њега“, први пут се одржава у Требињу а окупила је близу 200 љекара из БиХ, Србије и Хрватске.

Предсједник овог друштва Драшко Купрешак истиче да је стрес глобални проблем данашњице, са којим се једнако суочавају и професионалци у здравству и пацијенти који од њих траже помоћ, због чега ће дводневни скуп бити од великог значаја за окупљене здравствене раднике у породичној медицини.

dani-porodicne-medicine-2.JPG (195 KB)

„Покушаћемо да кроз један конференцијски прилаз дођемо до неких рјешења, да одређене мјере и активности препоручимо и нашим члановима – како да се изборе са свакодневним притисцима“, каже он.

Специјалиста породичне медицине из Требиња Татјана Бошњак истиче да љекари породичне медицине, едукацијом о начинима релаксације, јачају и властите вјештине како би били бољи и за своје пацијенте, којих у овим амбулантама свакодневно има велики број - и са органским и са психичким проблемима.

„Довели смо и еминентног предавача из Београда Зорана Илића који ће одржати двочасовну радионицу о теми синдрома сагоријевања на послу. Како ми у породичној медицини најбоље познајемо своје пацијенте – то знање морамо и да искористимо на најбољи могући начин да им помогнемо“, додала је она.