20221205_130909.jpg (454 KB)

Требиње ће од 9. до 11. децембра бити домаћин ватерполо турнира на којем ће учествовати 12 екипа из Црне Горе, Хрватске, Србије и БиХ.

Организатори турнира су: Град Требиње, Јавна установа "Базени" Требиње и Пливачки ватерполо клуб „Јадран“ Херцег Нови.

Милош Мрачевић, директор Пливачког ватерполо клуба „Јадран“ из Херцег Новог каже да је ријеч о ватерполо турниру „Олимпијске наде“ који се већ годинама организује и који окупља најбоље екипе из региона.

„Дошли смо на идеју да са нашим спортским пријатељима из Требиња по први пут организујемо овај турнир на затвореном базену у овом граду. На турниру ће да учествује 12 екипа из региона. Поред Требиња и Херцег Новог стижу нам спортски пријатељи из Крагујевца, Подгорице, Никшића, Будве, Котора, Корчуле, двије екипе из Сплита... Сигуран сам да ће од петка до недјеље, у 36 утакмица сви љубитељи ватерпола у Требињу уживати. Велико хвала Граду Требињу што су на ову идеју позитивно реаговали и надам се да ће ово бити добар почетак сарадње наших клубова, као и промоције овог спорта, сада када Требиње има овај предиван објекат“, истакао је Мрачевић.

Бојан Окука, директор ЈУ „Базени“ је рекао да је овај турнир изузетно важан за даљи развој ватерпола у Требињу, али и за туристичку промоцију нашег града.

„Ватерполо клуб 'Леотар' по први пут наступа на овом турниру. Позивам све грађане Требиња да уживају и да подрже наше и остале младе ватерполисте узраста од 2011. годиште и млађи“, навео је Окука.

Владимир Гојковић, селектор Ватерполо репрезентације Црне Горе и тренер у Ватерполо клубу „Јадран“ Херцег Нови је подсјетио на одличне услове за тренирање на затвореном базену, јер је већ три пута био са сениорском репрезентацијом на припремама у Требињу.

„Овај турнир је одлична прилика да се промовише ватерполо у Требињу, поред тренинга који су почели на затвореном базену, да буду и турнири, што ће сигурно заинтересовати дјецу да упишу овај спорт", истакао је Гојковић.

Улаз на турнир је бесплатан, а свечано отварање је у петак, 9. децембра са почетком у 9 часова.