ТРЕБИЊЕ │ У организацији Шаховског клуба „Леотар“, сутра ће се у Требињу одржати традиционални Божићни шаховски турнир.

Милан Мичета, предсједник овог клуба, за Радио Требиње каже да ће се пријаве за такмичење примати још сутра до 9 часова.

„Лани смо имали 104 учесника и било је мање награда, а сада је наградни фонд подигнут на већи ниво - тако да очекујем више такмичара из нашег града и из региона“, прича Мичета.

Он је додао да се игра по швајцарском систему, у девет кола по 15 минута.

Укупни фонд је 2.550 КМ, а обезбједио га је Град Требиње.

Турнир се игра у горњој сали хотела „Леотар“, а почетак је у 10 часова.

Шах се враћа у наш град

Према Мичетиним ријечима, захваљујући Градској управи шах у нашем граду ће се подићи на виши ниво јер то овај спорт свакако заслужује.

„Морам се захвалити Луки Петровићу и Илији Таминџији који су нам пружили огромну помоћ и ми смо данас премијерлигаши, а гдје год гостујемо освајамо прва мјеста. Ево, недавно је наш капитен Милош Влатковић прво мјесто освојио у Међугорју. Градска управа нам је дала просторије на Марин двору. Оне сада нису условне, али имамо њихову гаранцију да ће се опремити и на највиши ниво подићи. За једно мјесец, два би се требале реновирати“, објашњава Мичета за Радио Требиње.

Он каже да ће по реновирању просторија са радом почети и школа шаха. За дјецу ће бити бесплатна, док ће за одрасле мјесечна чланарина износити симболичних 10 марака.

„Врло је важно дјецу вратити са улице, учити их правим вриједностима. Дјеца нас већ зову и питају када почињемо - и то је нама вјетар у леђа“, закључује Мичета.

С.П.