Шаховски клуб „Леотар плус“данас је домаћин традиционалног Божићног шаховског турнира.

bozicni-sahovski-turnir.JPG (229 KB)

Ове године турнир је окупио је око 80 шахиста и шахисткиња из БиХ и земаља региона.

Игра се по Швајцарском систему у 9. кола, темпо игре је 15 минута по играчу, а турнир се обрачунава за ФИДЕ рејтинг листу за убрзани шах.

Наградни фонд турнира је 2.550 КМ, а спонзори су Град Требиње и Хидроелектране на Требишњици.

Дванаест најбоље пласираних на турниру биће награђено новчано у износима од 500 до 50 КМ.

bozicni-sahovski-turnir-2.JPG (185 KB)

Планиране су и награде у посебним категоријама, па ће износима од 150 до 50 КМ бити награђено и троје најбољих играча са подручја Требиња.

„Шахисти су дошли из Теслића, Бањалуке, Улциња, Подгорице, Дубровника... Заиста је и ове године био добар одзив, мада је претпрошле године било и више од стотину шахиста. Са нама је и ове године шест или седам велемајстора. Турир је веома значајан - и за промоцију нашег града и шаха у нашем граду“, каже за Радио Требиње предсједник ШК „Леотар плус“ Милан Мичета.

Тим прије, подсјећа Мичета, што требињски шаховски клуб није уопште постојао десетак-петнаест година, али је на срећу свих љубитеља ове древне игре у нашем граду, захваљујући у првом реду разумијевању и подршци политичких власти, поново обновио рад.

Обновљени клуб, додаје он, био је чак и шампион Српске, прошле године наступао је у Премијер лиги БиХ, гдје се, нажалост, задржао само једну сезону.