За првих пет мјесеци ове године, усљед пандемије вируса корона, Требиње је изгубило око 50 хиљада ноћења туриста, потврдио је за Радио Требиње директор Туристичке организације града Требиња Марко Радић.

turizam-radic.jpg (250 KB)

„Ово је број реалних ноћења, са укљученим приватним смјештајем. Велики пад броја регистрованих ноћења условио је и губитак основног прихода наше организације - боравишне таксе посљедњих мјесеци“, појашњава Радић.

Он изражава наду да ће се кориштењем ваучера побољшати стање и у туризму нашег града.

„На јучерашњем састанку предсједника РС Жељка Цвијановић и министра трговине и туризма Сузана Гашић са туристичким радницима и хотелијерима из РС договорено је да ће од 15. јуна домаћи туристи моћи да користе ваучере. Биће расписан јавни позив и за хотелијере и за физичка лица која желе да користе ваучере. Ваучери су намијењени искључиво за плаћање смјештајних услуга ван мјеста пребивалишта, не односе се на храну и пиће, а минимум су три ноћења за појединца, односно четири за парове да би се ваучери могли користити. Остали детаљи биће познати већ у понедјељак, 25. маја, након састанка са представницима ресорног министарства и Привредне коморе РС“, каже Радић.

ljetujte-u-trebinju.jpg (350 KB)

Додаје да је ових дана требињска туристичка организација покренула и промотивну кампању на друштвеним мрежама под називом „Осјетите дух Медитерана, љетујте у Требињу“, која је фокусирана првенствено на домаће туристе.

Разговарала Влатка Мусић