Prvenstvo rs u atletici6.jpg (152 KB)

На првенству Републике Српске за старије пионире и пионирке у атлетици које је одржано Требињу,  АK "Требиње" освојио је  11, а АK "Леотар" седам медаља.

Старије пионирке АK Требиње освојиле су двије златне и то Сара Томић, на 100 метара и Kатарина Филиповић у бацању кугле, четири сребрне Kатарина Филиповић у бацању копља, Ивона Јакшић у бацању кугле, Лана Лојовић у скоку у вис и штафета 4x100 метара, као и двије бронзане Kатарина Чабрило у скоку у вис и Емилија Пикић у скоку у даљ.

Старији пионири овог клуба освојили су сребро у штафети 4x100 метара, а бронзу у освојили Никола Пајић на 800 метара и Јован Станимировић у скоку у вис.

Старија пионирка АK "Леотар" Анастасија Јањић освојила је прво мјесто у трци на 100 метара препоне и сребро на 100 метара. Kристина Долина била је сребрна у трци на 100 метара препоне и бронзана на 300 метара, док је штафета 4x100 била трећа.

Kод старијих пионира Леотара Бојан Долина освојио је друго мјесто у бацању кугле, а Симеон Kљакић био је трећи у трци на 1.500 метара.

Такмичење је одржано под покровитељством града Требиња, уз техничку организацију АК "Леотар", АК "Требиње", у сарадњи са Спортским друштвом "Леотар“.