ТРЕБИЊЕ │ Азил за псе на Ободини, који ради у оквиру Комуналног предузећа из нашег града, ових дана добио је лиценцу за извоз паса у земље Европске уније, којом ће напуштени пси ускоро добити удомитеље широм старог континента.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Града Требиња Јања Ћапин каже да је, за испуњавање Одлуке о лиценци донијела је Канцеларија за ветеринствао БиХ било потребно испунити високе критеријуме.

„Неопходно је било доставити комплетну документацију везану за азил и псе који бораве у њему, представници Канцеларије за ветеринарство увјерили су се да су хигијена, ухрањеност, здравствена њега паса и сами услови у азилу на задовољавајућем нивоу“, истиче Јања Ћапин.

Она указује да ће, након почетка реализације овог пројекта, број паса у азилу, а самим тим и на улицама Требиња бити значајно смањен.

„Пси који буду извезени у Европску унију добиће адекватан третман и смјештај, јер смо сви свјесни, проучавајући регулативу и праксу ЕУ, колико се пажње поклања заштити и њези животиња“, навела је Ћапин.

Сљедећи корак је, како каже Ћапин, проналазак азила за псе у Европској унији који се налази у такозваном трејс систему за удомљавање паса, са којим ће бити успостављена сарадња у наредном периоду.

Р.М.