САРАЈЕВО │ На „Сарајево филм фестивалу“ вечерас ће бити приказан филм „Границе кише“

Остварења је прича о љубави и нади, а радња је смјештена у данас напуштена села на граници Црне Горе и Херцеговине, у близини границе са Хрватском.

Главна јунакиња Јагода стиже из града да посјети родбину и спрема испите, а њено присуство доноси промјене и наду свима које сретне, разоткривајући све наше свакодневне страхове, предрасуде и нетрпељивост према другачијем.

Главне улоге тумаче млади глумци попут никшићанке Кристине Стевовић, Вахидина Прелића из Ужица и Роберта Будака из Загреба, а глумачку екипу чине и требињски глумци Станислава Аџовић, Момо Бркић, Александар Радуловић и Жељко Милошевић, те по први пут на филму дјечаци из Требиња – Неђељко Миловић и Огњен Вујовић.

Производња филма почела је још 2008. године када је филм освојио прву награду за пројекат у развоју у оквиру CineLink програма баш на „Сарајево филм фестивалу“.

Филм је потом освојио средства и на првом јавном конкурсу за кинематографију Министарства просвете и културе Републике Српске, те касније и Министарства културе Црне Горе и Филмског центра Србије.

Снимање је почело у љето 2011. али је усљед честих продукцијских проблема у региону морало да се прекине.

Радио Требиње