На седмом међународном пијанистичком онлајн такмичењу у Смедереву, у дисциплини упоредни клавир, ученице средње Музичке школе Требиње Наташа Мијовић и Ања Зиројевић освојиле су прва мјеста, са 96, односно 97,3 од могућих 100 бодова.

babic-muzicka.jpg (106 KB)

Директор школе Душанка Бабић не крије задовољство још једним успјехом наших талентованих ученика.

„Ово је изванредан резултат наших ученица, одушевила сам се како су успјеле технички да се организују у новонасталој ситуацији. Драго ми је да се наши ученици могу макар овако такмичити, кад су због појаве вируса корона изостала бројна такмичења у РС, ФБиХ, Србији и Црној Гори, на којима иначе редовно учествују и освајају награде, на понос свих нас“,  каже Бабићева.

Наводи да је и поред пандемије вируса корона, у Музичкој школи Требиње обезбијеђен континуитет рада организовањем наставе на даљину и да укупно шест матураната завршава школовање 27. маја.

„Наши основци се распуштају 9. јуна, а остали средњошколци 12. јуна. Пратимо инструкције Министарства образовања и културе РС и Педагошког завода РС о превентивним мјерама, тако да ће изостати и матурски концерти“, каже саговорник Радио Требиња.

Бабићева додаје да је одлуком ресорног министарства у први разред средње Музичке школе Требиње у наредној школској години одобрен упис 10 ученика - три на инструменталном и седам на теоретском смјеру.

Разговарала: Влатка Мусић.