Одјељењу за плућне болести Болнице Требиње уручен је дигитални рендген апарат, донација предсједника пословног система „Свислајон“ Родољуба Драшковића, вриједна 50.000 евра.

digitalni-rendgen.JPG (273 KB)

Директорица Болнице др Љубица Миљановић захвалила је донатору што је након куповине респиратора овој здравственој установи даровао и апарат који ће им бити од велике користи за дијагностику код пацијената суспектних или обољелих од новог вируса корона.

„За нашу болницу је ова донација од изузетног значаја зато што пацијенти који дођу на ово одјељење неће имати потребу да одлазе у дијагностички центар и неће се мијешати са другим пацијентима који нису суспектни на вирус корона“, истакла је др Миљановић.

donacija.jpg (244 KB)

Она је подсјетила да су се и други привредници у нашем граду организовали да помогну требињској болници, те да је у току набавка нове опреме - у првом реду респиратора, али и пацијент монитора, инфузомата, те личне заштите опреме.

У Болницу Требиње стиже и дио опреме из донације Владе Србије Републици Српској.

„У питању је заштитна опрема за медицинске раднике – капе, маске, рукавице и заштитне наочари. Свака помоћ је добродошла па нам и ова пуно значи“, каже инфектолог у Болници Требиње др Рада Алексић.

Из Болнице Требиње поручили су да наши суграђани морају да буду и даље дисциплиновани и одговорни у погледу личне хигијене и социјалне дистанце, посебно за предстојећи викенд када ће лијепо вријеме засигурно многе довести у искушење да изађу напоље.

„Примијетили смо да се на игралиштима и шеталиштима састаје већи број наше омладине, који су у блиском контакту - а то не би требало да раде“, напоменула је др Миљановић.