Три требињске кошаркашице, Николина Милић, Тамара Капор и Миљана Џомбета, које су поникле у редовима Женског кошаркашког клуба Требиње 03, своје каријере наставиће у најјачој европској женској кошаркашкој лиги у Шпанији.

Николина Милић, дјевојка која је прије десетак дана освојила бронзану медаљу на Европском шампионату наступајући за репрезентацију Србије, у наредном периоду наступаће за екипу Лоинтек Герника.

„Задовољна сам новим ангажманом. Након играња у јаким лигама, као што су шпанска и италијканска, ово је за мене корак напријед у каријеи“, каже Николина.

Тамара Капор, кошаркашка репрезентативка БиХ, прошле сезоне један од најбољих играча подгоричке Будућности, каријеру ће такође наставити у Шпанији у екипи Бакси из града Ферол у близини Ла коруње.

„Почетком септембра ће почети припреме за нову сезону, и вјерујем да и у овој лиги могу да покажем доста. Бакси у свом саставу има доста интернационалки, ту су кошаркашице из Сједињених америчких држава, Литваније, Холандије Велике британије и очекујем добре игре и пласман“, говори нам Тамара која је са екипом Будућности прошле године освојила и регионалну WАBА лигу.

И трећа Требињка, такође репрезентативка БиХ, Миљана Џомбета, дјевојка која такође има завидно међународно искуство своје знање и умјеће показаће на Пиринејима.

„Каријеру настављам у Шпанији у екипи Сан Адрије. Сматрам да је ово још један искорак у мојој каријери. Одлазим у земљу кошарке, у тим који има амбиције да већ наредне сезоне уђе у елитни ранг такмичења. За сада сам кући, полако улазим у тренажни процес, а већ крајем августа требало би да се придружим новој екипи”, каже Миљана за Радио Требиње.

Ангажман три трбињске кошаркашице и бројни наступи младих кошаркашица у репрезентативним селекцијама БиХ и РС само су потврда дуготрајног и успјешног рада у млађим селекцијама Женског кошаркашког клуба „Требиње 03“ који је за 16 година рада „изњедрио“ бројне таленте и репрезентативке.

Р.МИ.