„Ово јесте нешто несвакидашње у свету хуманитарног рада – у исто време да промовишемо и спорт, здраве вредности, дружење међу људима, апритом сакупљамо средства за некога коме је то заиста потребно“, каже Милош Симовић потпарол турнира из организације „Срби за Србе“.

turnir

ТРЕБИЊЕ │ Марко Рикало је побједник спортско-хуманитарног турнира у шутирању тројки под називом „Тројка из блока“, који је синоћ одржан на спортским теренима „Срђан Алексић“.

Турнир у овој „кошаркашкој диспиплини“ први пут је организован у Требињу – захваљујући организацији „Срби за Србе“ из Београда, која сличне хуманитарне акције годинама приређује широм Србије.

На такмичење се пријавило више од 120 наших суграђана који су уплатом скромних котизација – у износу од 5 КМ – помогли једну или више социјално угрожених породица из нашег града.

Ово јесте нешто несвакидашње у свету хуманитарног рада – у исто време да промовишемо и спорт, здраве вредности, дружење међу људима, а притом сакупљамо средства за некога коме је то заиста потребно“, каже Милош Симовић потпарол турнира из организације „Срби за Србе“. turnir2

Симовић каже да је велики број познатих спортиста, клубова и спортских савеза званично стао иза пројекта.

Међу учесницима турнира био је и Саша Косовић, помоћни тренер Црвене Звезде.

„Ова организације је веома позната у Србији и тамо су покренули велики број сличних акција. Драго ми је што се акција проширила и на Републику Српску и што на овај начин можемо да помогнемо социјално угроженим породицама“, каже Косовић признајући да има трему пред шутирање, с обзиром да је у свом родном граду и међу младим кошаркашима које је имао прилику да тренира.

Тројке је шутирао и вишегодишњи капитен Леотара Душко Марковић.

„Шутирање тројки је увијек изазов, посебно за мене који сам у цијелој својој каријери играо на позицији центра. Кад сам сазнао за турнир и да је хуманитарног карактера – знао сам да ћу се пријавити“, истиче он.

На турниру су учествовали младићи и дјевојке различитих узрасних категорија, а у паузама су наступили и чланови плесног клуба „Марис“ и београдски репер „Анкл Џо“.

Уз котизацију, сви који су жељели да помогну социјално угрожене породице током турнира могли су да уплате и донацију.

Р.М.