Требињски биоскоп неће радити до 7. марта, због одржавања Самита енергетике Требиње, потврђено је за Радио Требиње у Културном центру Требиње.

ajvar.jpg (108 KB)

Од 7. до 10. марта планиране су пројекције вишеструконаграђене мелодраме „Ајвар“ редитеља и косценаристе Ане Марије Роси, у којем главне улоге тумаче Наташа Нинковић и Сергеј Трифуновић те хорора „Невидљиви човјек“ Ли Ванела, са Елизабет Мос, добитником награде Еми, у насловној улози.

За маестралну интерпретацију филмске јунакиње Виде, Наташа Нинковић је на Фестивалу глумачких остварења у Нишу награђена „Царицом Теодором“, а још на четири фестивала ове године проглашена је за најбољу глумицу. Према мишљењу познавалаца филма, у „Ајвару“ је остварила до сада најкомплекснију улогу на великом екрану.

Наша суграђанка каже да је Вида, паметна, савремена жена, преводилац, која покушава да се сабере у свом животу и у својој љубави са мужем Банетом.

„У питању је наизглед обична прича, каква се ријетко прича на овом турбулентном простору где живимо. Јер, затрпани смо таквим крајностима у реалности, корупцијама, лажима, убиствима, па емотивна прича делује као ништа, као прича ни о чему! Међутим, показало се да су људи жељни, да не кажем гладни, управо таквих тема и личних прича о њима самима. То је уједно и филм о свим људима који су отишли из своје земље и који нису укључени у ново друштво, а превазишли су оно из ког су побегли“, истиче позната глумица.

У остварењу у продукцији филмске куће „Biberche“, по сценарију који потписују Ана Марија Роси и Маја Тодоровић, осталу глумачку екипу чине: Миодраг Крстовић, Весна Чипчић, Гордан Кичић, Игор Боројевић, Паулина Манов, Бранка Петрић и други.

Сергеју Трифуновићу је за улогу Банета, поред осталог, припала и награда „Цар Константин“ за најбољу главну мушку улогу. Вишеструко је награђен и редитељ филма Ана Марија Роси, којој је ово дугометражни играни првјенац, а Весни Чипчић је за улогу Видине мајке Снеже припала награда за најбољу женску епизодну улогу на фестивалу Филмски сусрети у Нишу 2019. године.

Филм „Ајвар“ ће се у биоскопу Културног центра од 7. до 10. марта приказивати у термину од 20 часова, а остварење „Невидљиви човјек“ - од 18 часова. Цијена улазнице је 4 КМ.