Рукометни клуб „Леотар“ организовао је данас на платоу испред Културног центра дјечију спортску манифестацију „Мини рукомет 2019“.

С циљем популаризације овог спорта међу најмлађима, ревијални рукометни турнир за основце трећег и четвртог разреда окупио је дјецу из све три требињске основне школе.

Специјални гости и промотери манифестације били су прослављени рукометаши и  репрезентативци Југославије и Србије Владимир Мандић и Дане Шијан.

Мандић истиче да је срећан што се све дешава у његовој Херцеговини, за коју вјерује да је непресушан извор талената у свим спортовима.

„Надам се да ће оваква иницијатива постати и традиционална – да привучемо нашу дјецу спорту и рукомету. Сигуран сам да је ово једини прави пут који води ка старијим узрасним селекцијама. У својој каријери нисам имао овакве мини рукометне турнире, па сам прилично касно почео да тренирам и знам колики сам хендикеп имао у поређењу са другом дјецом“, напомиње некадашњи рукометни ас.

Мандић је открио и нешто од својих планова везаних за рукомет и херцеговачки завичај - оснивање рукометног кампа у Требињу, који би могао да крене већ наредне године, а о чему су, како каже, преговори у току.

Некадашњи репрезентативни голман Дане Шијан подсјећа да је РК „Леотар“ у старој Југославији био клуб са великом традицијом, а као дјечак у свом родном Шапцу имао је, истиче, прилику и да гледа требињски клуб у сусрету са „Металопластиком“.

„Овакви турнири начин су да дјеца изађу на прави пут, да се баве рукометом који је по мом мишљењу најбољи спорт да се формирају - и као личности и као спортисти“, каже Шијан.

Тренер млађих категорија у Рукометном клубу „Леотар“ Александар Милојевић захвалио је требињским основним школама на великом одзиву и учешћу у овој манифестацији.

„За клинце ово значи пуно – да их склонимо са улице и да промовишемо свој спорт у најбољем могућем свјетлу“, истиче он.

У име покровитеља манифестације – Града Требиња, начелник Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић истакао да Град Требиње свесредно подржава напоре требињског рукометног клуба да заинтересује најмлађе за овај спорт као и све програме који промовишу спортске активности међу дјецом.
Радио Требиње