IMG_2176.JPG (130 KB)

У Галерији Музеја Херцеговине у Требињу вечерас је свечано отварена изложбе слика „Емпирија“, академског сликара Тање Пикуле, у оквиру циклуса „Млади херцеговачки сликари“.

Према ријечима аутора, ова изложба, као и претходне бави се тематиком савременог човјека и његовог унутрашњег свијета. За разлику од претходног циклуса овај човјек је знатно јачи, добио је свој каратер и има јасну перцепцију свијета.

„Спреман је да мијења свијест и свијет. Акценат је стављен на руке, те пренаглашене шаке причају причу комплетне изложбе“, казала је Пикула.

Директорица Музеја Херцеговине Ивана Грујић истакла је да је ово прилика да вечерас видимо трагање и тражење ликовног израза Тање Пикуле, гдје је стигла, али, како је нагласила,  она овом изложбом показује једног зрелог сликара.

IMG_2153.JPG (134 KB)

IMG_2159.JPG (129 KB)

Тања Пикула је умјетница поријеклом из Гацка, позната херцеговачкој публици по неколико самосталних и колективних изложби.

Члан је херцеговачких ликовних удружења УЛУИХ "Милорад Ћоровић" и Међународне умјетничке колоније "Коло". Селектор је Ликовне колоније "Гацко-Клиње" од 2013. године.

Овим циклусом, који у Музеју Херцеговине траје дуже од четири деценије, представљају се опуси херцеговачких сликара млађе генерације.

Изложба ће бити отворена до 25. децембра