У невесињском породилишту у протекла 24 часа рођене су четири бебе, два дјечака и двије дјевојчице, троје са подручја Општине Гацко и једно из Берковића.

Посљедњи пут овакав лијеп догађај десио се у априлу прошле године када су на свијет дошла три дјечака и једна дјевојчица.

Према ријечима главне медицинске сестре Жане Томовић у првој половини ове године у Општој болници у Невесињу обављен је 81 пород, што је за 30 порода више него прошле године.

– Према статистици само 32 бебе су са подручја Општине Невесиње, док су остале из других херцеговачких мјеста – рекла је Томовић.

Међу рођеним бебама је и дјечак Николај Грчић из Гацка који је на свијет дошао природним путем. Његова мајка Александра рекла је да је све најбоље чула о невесињској болници и да се овај пут и лично увјерила у ту причу.

– Овом приликом желим да се захвалим докторима и особљу Одјељења за гинкологију који су ми помогли да на свијет донесем здраву бебу – нагласила је Александра.

Њена суграђанка Ниолина Топаловић,  родила је такође дјeчака.

– Ово је мој други пород у Болници у Невесињу која са правом носи епитет најбоље здравствене установе у региону и препоручила бих свим будућим мајкама да дођу и увјере се у стручност и љубазност медицинских радника у овом херцеговачком мјесту – додала је Топаловић.

Томовић подсјећа да сваки мјесец на Одјељењу за гинекологију невесињске Болнице ординира један од најбољих стручњака лапароскопске хирургије у гинекологији др Лука Анђелић из Суботице, и додала да је у претходна два дана урађено 12 операција везаних за проблем стерилитета.

Радио Невесиње