НЕВЕСИЊЕ │ Вршилац дужности директора јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић и начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић отворили су данас радове на изградњи везног пута између магистралне саобраћајнице Невесиње - Гацко и регионалног пута Невесиње - Берковићи. Пројекат је урадила општина Невесиње, а радове вриједне 270.000 КМ финасира ЈП „Путеви РС“. Изградњом спојне саобраћајнице биће ријешено проблематично укрштање регионалног и магистралном пута на улазу у Невесиње из правца Бековића и Гацка, а приградска насеља Килавци и Гвозд добиће најкраћу саобраћајну везу. Рок за завршетак радова је 15. новембар ове године.

В.Д. директора ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић појаснио је да ће саобраћајница бити широка 8,5 метара и да ће са једне стране бити урађена и пјешачка стаза. Он је рекао да се овим рјешава саобраћајно конфликтна тачка гдје тешка возила и аутобуси нису могли изводити безбједно скретање из регионалне у магистралну саобраћајницу и обрнуто. Нешић је истакао да је ово још један у низу пројеката које ЈП „Путеви РС“ изводе заједно са Владом РС и општином Невесиње.

Начелник општине Миленко Авдаловић рекао је да је одавно постојала потреба за изградњом овог спојног пута јер је досадашње саобраћајно рјешење било проблематично са становишта безбједности саобраћаја. Он је истакао да је ове године у сарадњи са Владом РС и ЈП „Путеви РС“ урађено више инфраструктурних пројеката - кружна раскрсница, реконструкција Улице Цара Душана, мост у Зовом Долу и пресвлачење асфалта на регионалном путу Невесиње - Берковићи.

На данашњем састанку представника ЈП „Путеви РС“ и општинске управе за наредну годину је најављено ново саобраћајно рјешење за магистрални пут Невесиње - Мостар и реконструкција Улице Милоша Обилића.

Радио Невесиње