ТРЕБИЊЕ │ Мјештанин Величана повријеђен је током одбране села од пожара, који је ношен јаким вјетром синоћ запријетио домаћинствима.

Командир Територијалне ватрогасне јединице Требиња Трипо Ћук за Радио Требиње каже да је ријеч о старијем мјештатину, који се, притекавши у помоћ ватрогасцима, спотакао и упао у стару чатрњу, задобивши озбиљне повреде, због чега би данас требало да буде пребачен на лијечење у Бањалуку.

Село опкољено ватром уз велике напоре одбранили су требињски уз помоћ ватрогасаца из Ластве, цивилне заштите ХЕТ-а, шумара и мјештана.

„Било је и ситуација да је ватра прилазила кућама на свега неколико метара, али ниједан објекат није оштећен. Брзим маневром снага успјели смо да се одбранимо. Данас је линија од Величана, преко Галичића, до Струјића и Додановића стабилна и на кључним тачкама распоредили смо дежурне тимове да контролишу ситуацију, уз једну патролну екипу која осматра дуж цијеле линије“, кажу Ћук за Радио Требиње.

Он је додао да је на подручју Требиња активан и пожар у Требињским брдима – у неприступачним странама између села Загора и Турица.

Радио Требиње