Овогодишњи јубиларни Празник мимозе, 50. по реду, отворен је 2. фебруара Фештом од мимозе, рибе и вина, којој је присуствовало између 15 и 20 хиљада људи из свих крајева свијета.

Нажалост, концерт Здравка Чолића, због лоших временских услова – црвеног метео аларма, те након консултација са самим извођачем одложен је и умјесто у предвиђеном термину 1. фебруара одржаће се 8. фебруара, са почетком од 21 час, на платоу испред хотела „Игало“.

Помјерање термина концерта из разлога безбједности сигурно неће бити разлог да сви који су и планирали не оду да уживају у хитовима највеће музичке звијезде региона и присуствују музичком спектаклу.

Ове године Празник мимозе у част 50 година траје 50 дана.

За то вријеме посјетиоци ће моћи да уживају у разноврсном програму сачињеном од културиних, умјетничких, спортских и гастро програма.

Најзанимљивији су свакако маскенбали за одрасле, на којима ће наступати ОК бенд, Фрајле, Џенан Лончаревић и Индира Форза.

Затим, посебан дио мартовског програма под називом „Љубав у доба мимозе“, у оквиру којег ће концерте 7. односно, 8. марта одржати Саша Матић и Калиопи.

Потом, маскенбали за дјецу, улични перформанси, дани Турске, Пољске, Италије, Норвешке, Њемачке, Финске, Словеније, Београда и Новог Сада. Али и - Изложба цвијећа, Рибља вечера, позоришне представе, изложбе, књижевне вечери, као и бројни спортски догађаји.

Радио Требиње