165071.jpg (106 KB)

У посљедња 24 часа регистровано је 114 нових случајева вируса корона у Републици Српској, рекао је вршилац дужности директора Института за јавно здравство Српске Бранислав Зељковић.

Епидемилог у Институту Јелена Ђаковић Девић навела је да су тестирана 582 узорка, те да је пријављен и један смртни случај од посљедица вируса корона.

Она је рекла да је присуство вируса корона регистровано у 28 општина у Српској.

Највише заражених у протекла 24 часа је у Бањалуци и то 27. Слиједе Зворник и Бијељина са по 12 случајева, Требиње 10, Пале и Приједор по шест...

Зељковић је истакао да је евидентно погоршање епидемиолошке ситуације у Републици Српској.

- Велики дио општина има повећан број позитивних лица на вирус корона. Дошло је до нарушавање придржавања мјера које су одређене, а највећи ризик носе окупљања грађана - рекао је он.

Зељковић је истакао да здравствени систем у овом тренутку трпи велики притисак, апелујући на грађане да се строго придржавају свих мјера.

- Институт од самог почетка заговара ношење маски. Најважнија мјера је физичка дистанца од два метра. Грађани морају бити свјесни прекорука Института, јер је највећа одговорност на сваком појединцу - рекао је он.