Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 488 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 118 особa у Републици Српској.

korona-lab-2.jpg (44 KB)

Ради се о 57 мушких и 61 женске особе, од којих је 16 млађе, 77 средње и 25 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 25 особа је из Бањалуке, 10 из Градишке, девет из Добоја, по осам из Зворника и Козарске Дубице, седам из Бијељине, по шест из Источне Илиџе и Мркоњић Града, по пет из Модриче и Теслића, по три из Гацка, Источног Новог Сарајева и Шипова, по двије из Дервенте, Лакташа и Шамца, по једна из Братунца, Вишеграда, Власенице, Вукосавља, Источног Старог Града, Језера, Новог Горажда, Осмака, Пала, Прњавора, Рогатице, Фоче, Челинца и Станара.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Вишеграда и Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.345 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 187 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.920 особa. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 53.239 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 272, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у oпштим болницама 199.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.880 особa, а надзор је завршен код 44.532 особа.