korona-2.jpg (115 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 641 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 159 особа

Ради се о 72 мушке и 97 женских особе, од којих су 17 млађе, 105 средње и 37 особа старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта, 47 особа је из Бањалуке, по 20 из Бијељине и Требиња, по осам из Вишеграда и Приједора, седам из Лакташа, шест из Градишке, пет из Козарске Дубице, по четири из Зворника и Модриче, по три из Билеће и Фоче, по двије из Гацка, Добоја, Кнежева и Челинца и по једна из Власенице, Дервенте, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Котор Вароша, Лопара, Милића, Мркоњић Града, Новог Града, Петрова, Прњавора, Рогатице, Сокоца, Теслића, Угљевика и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о особама старије животне доби из Бањалуке и Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 42.963 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 2.234 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 35.786 особе, а тестирано је укупно 199.460 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 464, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 190, а у општим болницама 274.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.130 особа, а надзор је завршен код 139.663 особа.