186117.jpg (82 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 613 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 185 особа.

Ради се о 92 мушкараца и 93 жена, од којих је 29 млађе, 96 средње и 60 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 27 особа је из Бањалуке, 16 из Градишке, по 14 из Бијељине и Требиња, 10 из Источног Новог Сарајева, девет из Челинца, осам из Лакташа, седам из Дервенте, по шест из Брода, Добоја и Козарске Дубице, по пет из Сокоца, Теслића и Фоче, по четири из Пала и Угљевика, по три из Берковића, Мркоњић Града и Шековића, по двије из Билеће, Звпрника, Источне Илиџе, Источног Старог Града, Кнежева, Лопара, Модриче, Новог Града, Прњавора и Шамца и по једна из Вишеграда, Гацка, Калиновика, Љубиња, Невесиња, Патровца, Приједора, Рогатице, Станара и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 15 смртних случајева. Ради се о девет мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Добоја, Приједора и Шамца и по једна из Бањалуке, Бијељине, Градишке, Фоче, Кнежева, Мркоњић Града, Петрова, Рибника и Требиња.

До сада је у Републици Српској потврђено 90.604 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 5.246 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестирано је укупно 361.634 особа. Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 532, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 194, а у осталим болницама 338. На респиратору је 51 особа (19 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 32 у осталим болницама).