korona.jpg (55 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 699 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 232 особе.

Ради се о 115 мушкараца и 117 жена, од којих су 39 млађе, 137 средње и 56 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 56 особа је из Бањалуке, 29 из Бијељине, 17 из Рибника, 14 из Билеће, 13 из Градишке, по 12 из Добоја и Приједора, 10 из Лакташа, девет из Зворника, по шест из Брода и Прњавора, по пет из Источне Илиџе, Сребренице и Челинца, четири из Српца, по три из Дервенте, Лопара и Модриче, по двије из Власенице, Мркоњића Града и Шековића и по једно из Берковића, Братунца, Вукосавља, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Љубиња, Пала, Пелагићева, Петровца, Петрова, Сокоца, Станара, Теслића и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су 23 смртна случаја. Ради се о 18 мушкараца и пет жена, средње и старије животне доби, од којих су четири особе из Приједора, три из Бањалуке и Зворника, по двије из Бијељине и Фоче и по једна из Источне Илиџе, Српца, Братунца, Рогатице, Вишеграда, Добоја, Теслића, Источног Новог Сарајева и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 78.797 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 4.508 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, тестиране су укупно 329.942 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 621, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 221, а у осталим болницама 400. На респиратору су 54 особе (28 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 26 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 8.000 особа.