Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници "Свети Врачеви" у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 328 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 83 особе у Српској.

korona-lab.jpg (61 KB)

Ријеч је о 44 мушке и 39 женских особа, од којих је 14 млађе, 57 средње и 12 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 39 особа је из Бијељине, по 13 из Бањалуке и Зворника, шест из Вишеграда, по три из Котор Вароша и Козарске Дубице, двије из Власенице и по једна из Челинца, Лакташа, Прњавора и Сребренице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Приједора и жени и мушкарцу старије животне доби из Власенице и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.692 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 134 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.402 особа. Тестирано је укупно 39.296 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 119, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 41, а у општим болницама 78.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 2.474 особа, а надзор је завршен код 38.403 особа.