Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама "Свети Врачеви" у Бијељини и "Свети апостол Лука" у Добоју и извршено је тестирање 596 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 92 особе.

korona.jpg (55 KB)

Ријеч је о 41 мушка и 51 женска, 10 млађе, 58 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту боравишта, 38 особа је из Бањалуке, девет из Бијељине, осам из Приједора, четири из Добоја и Кнежева, три из Челинца, двије из Брода, Градишке, Котор Вароша, Новог Града, Петрова и Угљевика и по једна особа из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Доњег Жабара, Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Мркоњић Града, Оштре Луке, Прњавора, Теслића и Шамаца.

У протекла 24 часа Институту за јавно здравље Републике Српске пријављено је 14 смртних случајева средње и старије животне доби у којима је потврђена присутност вируса.

Три су преминуле особе из Бањалуке а по једна из Градишке, Источног Новог Сарајева, Зворника, Сребренице, Добоја, Шамца, Вукосавља, Кнежева, Козарске Дубице, Српца и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 39.366 случајева вируса, а укупно је преминуло 1.992 особа у којима је потврђен вирус корона.

У Републици Српској од новог вируса до сада се опоравило 25.769 особа, а тестирано је 177.870 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 566, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 226, а опште болнице 340.