korona-trebinje-3.jpg (122 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 870 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 186 особа.

Ради се о 85 мушких и 101 женској особи, од којих су 12 млађе, 129 средње и 45 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 44 особе су из Бањалуке, 24 из Вишеграда, 23 из Требиња, 15 из Бијељине, 13 из Приједора, осам из Градишке, седам из Зворника, по шест из Добоја и Козарске Дубице, пет из Теслића, четири из Модриче, по три особе су из Пала и Прњавора, по двије из Дервенте, Источне Илиџе, Мркоњић Града, Петрова, Сокоца, Челинца и Шековића и по једна особа је из Брода, Власенице, Источног Старог Града, Крупе на Уни, Лакташа, Оштре Луке, Рогатице, Српца, Сребренице, Фоче и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је десет смртних случајева.

Ради се о особама  старије животне доби од којих су по двије из Бањалуке и Градишке и по једна особа из Источне Илиџе, Невесиња, Рогатице, Требиња, Мркоњић Града и Костајнице

До сада је у Републици Српској потврђено 42.426 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 2.222 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

На ковид одјељењу Болнице Требиње преминуо један пацијент

На ковид одјељењу Болнице Требиње за протекла 24 часа преминуо је наш старији суграђанин, код кога је потврђено присуство вируса корона.

Од новог вируса лијечи се тренутно 14 лица, од којих 11 има тежу клиничку слику, а два лица су на неинвазивном респиратору.

Кисеоничку терапију прима девет пацијената.

Међу обољелим је пет особа старијих од 70 година, а међу хоспитализованим нема дјеце.

Од почетка пандемије у Требињу је ковидом 19 заражено 1855 лица.