korona.jpg (55 KB)

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 706 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 149 особа.

Ради се о 68 мушких и 81 женској особи, од којих је 19 млађе, 77 средње и 53 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 21 особа је из Бијељине, 11 из Бањалуке, 10 из Добоја, по девет из Модриче и Теслића, осам из Невесиња, по седам из Билеће, Зворника и Угљевика, шест из Кнежева, по пет из Гацка, Градишке и Требиња, по четири из Прњавора и Шамца, по три из Дервенте, Лакташа, Лопара, Мркоњић Града, Петрова и Челинца, по двије из Пала и Приједора и по једна из Берковића, Братунца, Источног Старог Града, Љубиња, Осмака, Рибника, Рудог, Фоче и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 17 смртних случајева.

Ради се о особама старије животне доби од којих је шест особа из Бањалуке, по двије из Бијељине, Добоја и Теслића и по једна Градишке, Зворника, Брода, Котор Вароши и Требиња.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле 43.202 особе, а тестиране су укупно 261.443 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 692 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 267, а у осталим болницама 425. На респиратору је 61 особа (23 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 38 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 5.819 особа, а надзор је завршен код 182.007 особа.