ТРЕБИЊЕ │ Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић данас је приредио пријем за представнике кошаркашких савеза Србије и Републике Српске, а поводом традиционалног, 20. по реду Кошаркашког сабора, на којем ће своје умијеће показати најбољи кошаркаши из Републике Српске и кошаркашке лиге Србије.

Изражавајући задовољство што је Требиње домаћин јубиларног Кошаркашког сабора, замјеник градоначелника је рекао да је Требиње већ дужи низ година у кошаркашком свијету познато као средина која је створила бројне квалитетне кошаркаше.

„Град Требиње подржаће у наредном периоду развој спорта са знатно већим финансијским средствима, него до сада и то довољно говори да је наша жеља да спорт још више напредује“, рекао је Ћурић.

„Мени је лично драго што је Требиње домаћин овог кошаркашког сабора имајући у виду, прије свега, да су многи кошаркашки репрезентативци баш са овог подручја“, рекао је Предраг Саша Даниловић, који је такође поријеклом из Требиња а недавно је изабран за предсједника Кошаркашког савеза Србије.

„Сарадња кошаркашких савеза Србије и РС је на високом нивоу, али настојаћемо да је још више унаприједимо“, нагласио је Даниловић и додао да је то и природно јер смо, како је рекао „један народ“.

Предсједник Кошаркашког савеза РС Борис Спасојевић напоменуо је да је новина овогодишњег сабора што ће поред сусрета мушких селекција бити организована и утакмица женских екипа Српске и лиге Србије.

Требиње ће, убијеђен сам, бити одличан домаћин Кошаркашког сабора јер има један одличан спортски дух и истински је град спорта“, нагласио је Спасојевић.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић данас је уручио пригодне поклоне за представнике оба савеза а пријему су присуствовали и представници Кошаркашких клубова „Свислајон“ Леотар и Женског кошаркашког клуба „Требиње 03“.

Мечеви ће бити одиграни у Спортској дворани „Милош Мрдић“, а планирано је да сусрет женских селекција почне од 15, а мушких од 17 часова.

На полувремену друге утакмице биће одржано такмичење у закуцавању и шутирању тројки, док ће уједно бити уручена признања најбољем кошаркашу и кошаркашици Републике Српске за 2016. годину.

Р.М.