20220625_180855.jpg (262 KB)

45 малишана с Косова и Метохије стигло је данас у већ традиционалну посјету нашем граду и они ће наредних седам дана боравити у домовима својих требињских вршњака.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио се свим родитељима из нашег града који су прихватили да ова дјеца дођу у њихове породице и истакао да је ово посебан дан за све Требињце.

„Ми као локална заједница ћемо наставити да подржавамо овај пројекат, јер смо ми један народ. Знамо сви да је велика одговорност чувати дијете, али сам сигуран да ће родитељи из Требиња бити, као и сваке године, на висини задатка. Радује ме што су се и моја дјеца без размишљања одазвала да у нашу породицу дође дијете с Косова и Метохије. Припремили смо богат садржај за дјецу током њиховог боравка овдје и искористио бих прилику да кажем свим родитељима из Требиња, који су прихватили дјецу с Косова у своје домове, да ће и њихова дјеца бити укључена у тај програм који обухвата између осталог одлазак у аква парк, на море и још много тога“, рекао је Ћурић.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић казала је да је ово десети пут да је град Требиње домаћин дјеци с Косова и Метохије.

„Дошло нам је 45 дјеце и заиста смо се потрудили да осмислимо седмодневни програм за њих. Захвалила бих се граду Херцег Новом, оцу Стевану који је заједно са пријатељима из Требиња организовао да дјеца један дан проведу у Игалу и да посјете манастире тамо. Дјеца ће имати прилику да обиђу град, посјетиће Културни центар, Музеј Херцеговине и Народну библиотеку, плесни клуб 'Марис' ће за њих извести наступ, ићи ће на 'Ушће' и у аква парк. Пуно привредника је изразило жељу да учествује у програму, из кафе Ботаника су се јавили да један дан дјецу послуже колачима и освјежењем, директор Олимпијског базена је позвао да сви дођу бесплатно на купање. Има дивних људи који желе остати анонимни, али они присуствују дочеку сваке године и уруче дјеци бројне поклоне“, додала је Скочајић.

Подсјећамо да ће сутра у башти хотела Платани у Требињу пјевачка група „Каменички бисери“ у чијем саставу су дјеца с Косова и Метохије уприличити Видовдански концерт, а почетак је у 19.30 часова.

DSC_0017.JPG (216 KB)

20220625_183315.jpg (228 KB)