У организацији Јавне установе “Дом младих”, а под покровитељством Града Требиња, од данас до 16. маја у нашем граду ће се одржати 11. Међународни фестивал забављача за дјецу.

Фестивал је отворио Драгослав Бањак, предсједник Скупштине града Требиња.

“С обзиром да временске прилике не дозвољавају нашим најмлађим суграђанима да бораве у својим  природним срединама, парковима, ливадама , поред ријеке… утолико је већа обавеза на забављачима - да растјерају тмурне облаке расположења. Дан а лица малишана измаме осмијехе”, казао је Бањак.

Дејан Мирковић, директор “Дома младих”, каже да је одржавање оваквих фестивала веома значајно за дјецу.

“Могу слободно рећи да је ово једини фестивал који окупља велики број дјеце малог узраста од седам до десет година. И ово је све едукативног - јер у вријеме интернете и компјутера треба дјецу учити да постоји нешто важно и поред тога”, каже он.

Малишани су данас уживали у представи “Како су постале ружне ријечи” коју је написао Душко Радовић а извели глумци Градског позоришта „Јазавац“ из Бања Луке.

Сутра је на програму представа “Мој пријатељ бумби” Мостарског казалишта лутака.

Домаћи ансамбл Културне сцене “Мале ствари” извешће у сриједу, 15. маја, дјечију хит представу “Капетан Џон Пиплфокс”, која је ове године освојила бројне награде.

Посљедњи дан фестивала резервисан је за представу “Дјечија права и забава”, позоришта „Станковић“ из Никшића.

Све представе играју се у “Дому младих” Требиње и биће изведене у два термина – од 10.30 и 13.00, осим представе из Никшића за коју је резервисан само термин од 10:30 часова.

С.П.