gbhbbgh.png (58 KB)

Новорођенчад Ирина и Василије Kруљ из Требиња јуче су успјешно превезени из болнице у Подгорици на Институт за неонатологију у Београд, због неопходне медицинске интервенције.

Њих двоје су дјеца чланова Удружења „Бебе“ из нашег града, који су након четврте вантјелесне оплодње постали родитељи. Удружење „Бебе“ се данас јавно захвалило свима који су учетвовали у лијечењу и транспорту малишана на Институт за неонатологију, а посебно Хеликоптерском сервису РС, који су им и прије у важним ситуацијама излазили у сусрет.

„Овим путем желимо да се јавно захвалимо Хеликоптерском сервису Републике Српске и нашим пилотима, који стављају на располагање своје људске и техничке ресурсе, и помажу у спашавању живота, у нашем случају најмлађих. Посебну захвалност упућујемо директору ХСРС Бобану Кустурићу.

Ово је само једна од интервенција Хеликоптерског сервиса за помоћ нашим најмлађим суграђанима и на томе смо им неизмјерно захвални.

Када знамо да нам је 24 часа дневно доступна  помоћ хеликоптерског сервиса у доста мањој мјери бринемо због могућих компликација које се дешавају у високоризичним трудноћама и код пријевремено рођених беба. Ово је још један доказ да само заједничким дјеловањем можемо остварити наш успјех, а то су здраве бебе. Захваљујући брзој интервенцији наших пилота знамо да ће све проћи са најбољим исходом.  Још једно велико ХВАЛА за наше хероје“, каже се у саопштењу из Удружења „Бебе“.