ТРЕБИЊЕ │ Парастосом у спомен капели Светог Цара Лазара требињско Удружење дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ данас је почело обиљежавање Видовдана, крсне славе Удружења.
Предсједник требињског „Насљеђа“ Саша Пешикан је рекао да је Видовдан празник славних јунака и хероја од Kосовског боја до посљедњег рата, који су положили животе за слободу и отаџбину.
„Удужење се залаже за рјешавање проблема дјеце погинулих бораца и свих борачких категорија. Од нашег оснивања запослили смо одређени број дјеце погинулих бораца, мада је остало још доста нерјешених проблема и на њиховом рјешавању ћемо истрајавати у наредном периоду“, казао је Пешикан.

Према ријечима Мирка Ћурића, градоначелника Требиња ове категорије становништва у протекле двије-три године биле приоритет Градске управе, било да су у питању породице погинулих или демобилисаних бораца.
„Настојимо да кроз различите програме, у оквиру законских могућности дајемо приоритет борачким категоријама и породицама погинулих бораца. И даље ћемо се трудити да у што скорије вријеме ријешимо све проблеме породица погинулих“ истакао је Ћурић.
Поводом Видовдана, крсне славе удружења „Насљеђе“ на Тргу слободе вечерас ће бити одржан концерт етно групе „Искон“, а у организацији Града Требиња, Културног центра Требиње и Удружења "Насљеђе".
М.И.