Миљан Вујовић (35) из Билеће, за којим је расписана потјерница за отмицу и убиство власника кафића “НН” у Билећи Петра Бајчетића, ухапшен је данас у Србији.

Како екскузивно сазнаје SrpskaCafe Вујовића су, послије непуне двије године проведене у бјекству, у Београду лоцирали и ухапсили припадници МУП-а Србије. Приликом хапшења код њега су пронађене путне исправе Швајцарске и Хрватске са лажним именом.

Вујовић се у бјекству налазио од 19. септембра 2016. године, нетом након Бајчетићевог убиства. Оптужницом Републичко тужилаштво РС Вујовића терети да је организовао злочиначко удружење које је извршило ликвидацију Бајчетића.

– Оптужени су у договору с Вујовићем испланирали да отму Бајчетића када он наиђе путем Билећа – Требиња. Убрзо Вујовић је сазнао да Бајчетић неће отићи на пут и да ће остати у Билећи па је измијенио план. Заједно с непознатим мушкарцем отишао је у Билећу и Бајчетића су сачекали испред његове зграде у улици Алексе Шантића. Када је Бајчетић изашао из аутомобила Вујовић и његов саучесник покушали су да га нагурају у друго возило – наводи се у оптужници.

Међутим, Бајчетић се опирао отмици и у том нагуравању један од оптужених испалио је најмање два хица из пиштоља, калибра 9мм, а један је погодио Бајчетића у главу и он је подлегао на путу за болницу у Подгорици. Вујовић и саучесник побјегли су с мјеста злочина “голфом 5” који су запалили у близини Билеће.

Као чланови тог удружења раније су осуђени Ђорђе Радмиловић на годину и четири мјесеца затвора и Срђан Денда на 13 мјесеци због покушаја отмице Бајчетића. Бивши полицајац МУП-а РС Драган Шаренац осуђен је на шест мјесеци затвора јер је Вујовићу и саучеснику помогао у уклањању трагова, те због тога што је након Бајчетићевог убиства Вујовићев “ауди А6” у требињском насељу Брегови гдје га је полиција пронашла.

О. Матавуљ/ SrpskaCafe