Уочи обновљеног суђења команданту тзв. Армије БиХ у Сребреници Насеру Орићу и његовом саборцу Сабахудину Мухићу, поступајућем тужиоцу у предмету, Мирославу Јањићу и члановима његове породице стигле су пријетње смрћу.

О томе је обавијештено Тужилаштво БиХ и СИПА.

Истовремено бошњачки невладин сектор наставио је са притисцима на правосуђе. У непосредној близини правосудног комплекса, уочи јутрошњег рочишта, постављен је транспарент са натписом “Насер Орић и Сабахудин Мухић – хероји, а не злочинци”.

Чланови Бошњачких удружења жртава и овај пут испунили су судницу и у духу транспарента – пружали подршку оптуженим злочинцима.

На данашњој статусној конференцији пред Апелационим вијећем Суда БиХ утврђен је план извођења доказа у обновљеном поступку против команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића, за злочине над Србима на подручју Сребренице 1992. године.

Орић и Мухић оптужени су да су у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.

РТРС