1653117476965.jpg (122 KB)

У Центру средњих школа за ову школску годину проглашени су најбољи ђаци за трогодишње и четворогодишње школовање.

Милица Чоловић, ђак је генерације Центра средњих школа - смјер економија, право и трговина.

Она каже да није било тешко доћи до ове титуле, јер учење воли, а имала је и времена за слободне активности.

"За мене то је велика част, јер су се исплатили труд и рад. Учествовала сам на такмичењима из математике и рачуноводства, семинарима, разним ваншколским активностима. Путовање кроз средњу школу остаће ми заиста у дивном сјећању", рекла је Чоловић.

Она истиче да своје слободно вријеме воли да проводи на компјутеру и да учи о програмирању, јер јој је најдражи предмет била информатика.

„Планирам да упишем графичко инжењерство и дизајн на Факултету техничких наука у Новом Саду“, навела је Чоловић, додајући да је спремна одјевна комбинација у којој ће закорачити у свијет одраслих.

Иван Ћук, ђак је генерације Угоститељске школе, смјер конобар.

Он је рекао да је ово лијеп позив, који доноси много бенефита, ако му се озбиљно приступи и уз рад на вјештинама комуникације и учењем страних језика може бити заиста добар.

„Још увијек нисам свјестан да сам проглашен за ученика генерације. Уз доста одрицања, труда и рада, као и уз подршку породице и пријатеља све се стигне. Уписаћу још једну годину, како би стекао четврти степен средње школе и касније могао да упишем факултет“, навео је Ћук.

Он додаје да планира да упише Теолошки факултет.

"Родила се љубав према теологији, ја сам и чтец у Саборном храму у Требињу и члан Фондације "Свети Вукашин“, казао је Ћук.

Ове године Центар средњих школа завршило је 120 ученика - пет одјељења, који ће сутра прославити матурско вече, а окупљање је у 19 часова на Тргу слободе.

Са ђацима генерације Центра средњих школа разговарала је Сунчица Пешић.